Historien om Late Summer Festival

 

Late Summer Festival opstod i 2014, hvor den med stor succes blev afholdt i København… Med visionen om at tilbyde vestjyderne såvel som turisterne en klassisk musikoplevelse på højt niveau, valgte arrangørerne, at Hvide Sande skulle danne rammerne – med målet om at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark.

Arrangørerne bag festivalen, Anette og Helge Slaatto, har forelsket sig i Hvide Sande, naturen og måden alt fungerer i området – derfor er det også en selvfølge for dem at festivallen fastholdes her.

– De sidste 3 år har festivalen bragt store navne fra den klassiske scene til Hvide Sande, og ser frem til at gøre det igen i 2019.

Som et nyt initiativ i 2019 er Sunleif Rasmussen udvalgt til at være festivalkomponist. Ved åbningskoncerten uropføres hans ‘Three Phrygian Gardens’, tilegnet Den Danske Klarinettrio, et bestillingsværk fra Late Summer Festival med støtte fra Edition Borup-Jørgensen.

Dansk-færøske Sunleif Rasmussen, som er en meget  anerkendt moderne komponist, har med sine rødder i det færøske en naturlig kobling til den vestjyske natur i musikken. Dette interessante krydsfelt glæder vi os til at præsentere for vores publikum.