Vores historie

Late Summer Festival opstod i 2014, hvor den med stor succes blev afholdt på Det Kongelige Hofteater i København… Med visionen om at tilbyde vestjyderne såvel som turisterne en klassisk musikoplevelse på højt niveau, valgte arrangørerne i 2016, at Hvide Sande skulle danne rammerne – med målet om at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark.

Arrangørerne bag festivalen, Anette og Helge Slaatto, har forelsket sig i Hvide Sande, naturen og måden hvorpå alt fungerer i området – derfor er det også en selvfølge for dem at festivalen fastholdes her.

Er der grænser for hvor i Danmark, at den klassiske musik kan opleves?
Vi har taget kampen op mod fordomme samt traditioner, og inviterer til en række enestående koncerter mellem hav og fjord.

Den jyske vestkyst byder på et ‘hav’ af muligheder og tilbud – det gælder bestemt også havnebyen Hvide Sande, hvor især danske og tyske gæster hvert år tilbringer sin ferie i de mange feriehuse i klitlandskabet langs Vesterhavet. Udbuddet til gæster såvel som lokale spænder bredt fra vandsport til fiskeri samt kulinariske oplevelser. Late Summer Festival har siden 2015 fundet sted i netop Hvide Sande, som også er hjemsted for den årlig tilbagevendende Hvide Sande Masterclass, der netop også har en vision om, at få klassisk musik på højeste niveau helt ud til udkanten af Danmark.

Vil du holdes opdateret omkring vores festival, program, musikere – og meget mere? Følg os på Facebook og Instagram, samt tilmeld dig vores nyhedsbrev, lige her: