Vores historie

Late Summer Festival opstod tilbage i 2014, hvor den med stor succes blev afholdt på Det Kongelige Hofteater i København… Med visionen om at tilbyde vestjyderne såvel som turisterne en klassisk musikoplevelse på højt niveau, valgte arrangørerne, at Hvide Sande skulle danne rammerne – med målet om at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark. De kunstneriske ledere bag festivalen, Anette og Helge Slaatto, har forelsket sig i Hvide Sande, naturen og måden hvorpå alt fungerer i området – derfor er det også en selvfølge for dem at festivallen fastholdes her.

Er der grænser for hvor i Danmark, at den klassiske musik kan opleves?
Vi har taget kampen op mod fordomme samt traditioner, og inviterer til en række enestående koncerter mellem hav og fjord. Festivalen bringer de klassiske toner helt ud til Vesterhavet, hvor den storslåede, og til tider barske, natur danner rammerne om årets syv koncerter med helt unikke spillesteder i Hvide Sande – et sted hvor den klassiske musik måske ellers er mere frygtet end elsket, og på samme tid stedet hvor en følelse af renhed og ærlighed i den salte luft har overvundet grænserne.

Late Summer Festival åbner op mellem musikkens forskellige genrer, hvor en række af spændende musikere inviterer publikummet med på en musikalsk rejse, som vil udforske samt nedbryde grænser.
Den jyske vestkyst byder på et ‘hav’ af muligheder og tilbud – det gælder bestemt også havnebyen Hvide Sande, hvor især danske og tyske gæster hvert år tilbringer sin ferie i de mange feriehuse i klitlandskabet langs Vesterhavet. Udbuddet til gæster såvel som lokale spænder bredt fra vandsport til fiskeri samt kulinariske oplevelser. Late Summer Festival, som oprindeligt blev startet på Det Kongelige Hofteater, har de seneste 4 år haft hjemme i netop Hvide Sande – med en vision om at få klassisk musik på højeste niveau helt ud til udkanten af Danmark.

Nyt for Late Summer Festival er, at årets program indeholder to ekstra koncerter – en aften hvor festivalen tager den Vestjyske energi med tilbage til hovedstaden, når der afholdes en ekstra koncertaften i Koncertkirken på Blågårdsplads i København, søndag den 23. august.