… Vi er ved at have alle årets musikere på plads til Late Summer Festival – og vi opdaterer siden hurtigst muligt.
Det bliver både glædelige gensyn såvel som spændende nye navne.

Alexander Won-Ho Kim

– violin

Denne unge violinist er født i Seoul, Sydkorea, men voksede op i Münster, Tyskland. Blandt hans lærere kan nævnes Prof. Helge Slaatto, Prof. Antje Weithaas og Prof. Janine Jansen i Sion.
Alexander Won-Ho Kim kan vise til flere priser ved nationale og internationale konkurrencer og har allerede optrådt som solist med Philharmonie der Nationen, med Zürcher Kammerorchester og Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.
Han har optrådt med kammermusikpartnere som Igor Levit og nu i særdeleshed med Ensemble MidtVest, som han har et regelmæssigt samarbejde med.

Anne Mette Stæhr

– klaver

Siden Anne Mette Stæhr optrådte ved LSF for første gang i 2014, har hun videre befæstet sit ry som en af landets førende kammermusikere – i særdeleshed i sammenhæng med vokalmusik. Hun er usædvanlig alsidig, arbejder både som solist og kammermusiker med de danske symfoniorkestre og kammerensembler. Hendes CD-indspilninger har fået glimrende anmeldelser, bl.a. en internationalt anerkendt indspilning af alle Sofia Gubaidulinas værker for solo klaver. Senest har Anne Mette udgivet en anmelderrost CD med Nordiske sange & Romancer for violin og klaver med Helge Slaatto.

Bjarne Hansen

– violin

Bjarne er en af de mest profilerede koncertmestre i Danmark, som allerede i en ganske ung alder hurtigt blev ansat som 1. koncertmester i Odense Symfoniorkester – en stilling han bestred på bedste vis indtil for ganske nyligt. Også Det Kgl. Kapel, såvel som flere andre orkestre, har flere gange benyttet den populære koncertmester.
Som solist og kammermusiker har den evige unge Bjarne Hansen i en årrække sat sit præg på dansk musikliv og er i høj grad ansvarlig for den positive udvikling, som det fynske musikliv og Odense Symfoniorkester har gennemgået.

Brit-Tone Müllertz

– sang

Hun blev i 2014 nomineret som ’årets mest lovende sanger’ i det højt respekterede tyske musikmagasin Opernwelt, og hun kan vise til en imponerende international karriere, hvor hun allerede har samarbejdet med de største dirigenter som Christian Thielemann (Semperoper Dresden, Salzburger Festspiele) og Dennis Russel Davies (Musikverein, Wien) – såvel som regelmæssige optrædener på opera scener som Bayreuth, Wien og München. En usædvanlig alsidig sangerinde, som er lige meget hjemme i de helt store operaroller ’Sieglinde’ og ’Tosca’ som i intime kammermusikværker af Schubert, Brahms og Grieg.

Frank Reinecke

– kontrabas

Spektakulær tysk kontrabassist og førende ekspert indenfor mikrotonal musik. Med en start som violinist allerede som 5-årig, hvorefter han senere begyndte at spille kontrabas, kan man roligt sige at Frank har mange års erfaring bag sig. Han har flere solo CD’er for kontrabas, men er også lige fortrolig med klassisk og gammel musik. Medlem af Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og flere års duo samarbejde med Helge Slaatto.

Jonas Frølund

– klarinet

Modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2016 og nu soloklarinettist i Danmarks Underholdningsorkester – desuden er han også i spil til stillingen som soloklarinettist ved Londons Royal Opera House. Jonas Frølund har vundet flere internationale klarinetkonkurrencer, heriblandt Lisbon International Clarinet Competition.
Han er en farverig musikerpersonlighed med et stort repertoire, som spænder fra de store klassiske værker til imponerende soloaftener med musik komponeret specielt til ham af en hel række betydelige nulevende komponister.

Jonathan Slaatto

– cello

Jonathan er prisvinder af konkurrencer som ARD München, Melbourne International Music Competition og Joseph Haydn Wettbewerb Wien. Han optræder jævnligt som kammermusiker i Danmark, Europa og USA, og har optrådt som solist med bl.a. BBC Scottish Sym.Orch og DR Symfoni Orkestret – og har derudover givet masterclass ved Lake District Festival i England og undervist i kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Medlem af Ensemble MidtVest, Trio Ondine og Den Danske Klarinettrio.

Kristoffer Hyldig

– klaver

Kristoffer Hyldig debuterede i 2010 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efter studier hos professor Niklas Sivelöv og Tove Lønskov. Han spiller jævnligt som solist, kammermusiker samt akkompagnatør og har givet koncerter i Danmark, Italien, Tyskland, Polen, Carnegie Hall og New York. Siden 2006 har Kristoffer udgivet flere succesfulde indspilninger med lieder, kammermusik og soloværker af bla Debussy, Ravel, Messiaen, Bent Sørensen og Hindemith. Som solist har han optrådt med de førende danske orkestre og har modtaget en række priser.

Marie Nørby

– violin

Marie Therese Nørby er 19 år gammel og vækkede stor opsigt ved sidste års Late Summer Festival – blandt andet i samspil med Michala Petri. Hun har deltaget ved flere musikkonkurrencer, og i 2019 vandt hun 1. præmie i Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og modtog samme år også Axel Borup-Jørgensens talentpris.
Efter at have været elev ved Helge Slaatto på MGK København fortsætter hun i efteråret 2022 sine violinstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Marie har i flere år også været medlem af Danmarks Radios Pigekor.

Martin Qvist Hansen

– klaver

Martin har været medlem af Ensemble MidtVest siden 2002 – og gav ved Late Summer Festival 2019 en mindeværdig koncert sammen med Den Danske Klarinettrio. Med Trio Ondine har han desuden modtaget et utal af nationale og internationale priser. Udstrakt koncertvirksomhed i Europa og USA, hvor han optrådte i de mest betydningsfulde koncertsale fra Konzerthaus Berlin til Carnegie Hall. Han underviser desuden ved Det Jyske Musikkonservatorium i klaver og kammermusik.

Sanna Ripatti

– bratsch

Sanna Ripatti har været en del af Ensemble Midt Vest siden startopstillingen i 2002. Hun studerede bratsch i Saarbrücken, Tyskland, hos Diemut Poppen, i Edsberg, Sverige, hos Björn Sjögren, og i Lahti, Finland, hos Arvo Haasma. Sin inspiration og viden om kammermusik har hun hentet hos bl.a. Eduard Brunner, Ferenc Rados og Tim Frederiksen. Sanna har modtaget diverse priser og nomineringer med Ensemble MidtVest og Kroger Kvartetten – og udover at spille bratsch brænder hun desuden for at formidle den klassiske musik til nye publikummer.

Anette Slaatto

– viola & kunstnerisk leder af Late Summer Festival

Anette er en unik fortolker af nyere musik med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse. Medvirkende på CD’er som ’The Secret Melody’, ’The Planets’ og Axel Borup Jørgensens ’Viola Works’ – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter. Siden 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto.

Helge Slaatto

– violin & kunstnerisk leder af Late Summer Festival

I 25 år professor ved Musikhøjskolen I Münster, nu MGK København, – med koncerter og masterclasses i Europa og USA. Flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke – mere end 50 værker et blevet komponeret for de to (Preis der Deutschen Schallplattenkritik). Helges sidste CD ’Nordic Songs and Romances’ med Anne Mette Stæhr blev anmelderrost med blandt andet 5 stjerner i Kristeligt Dagblad.

Ole Buck

– festival komponist

Ole Buck voksede op i Sydhavnen tæt ved Musikbyen i København. Hans musikalske talent blev tidligt opdaget gennem en talentspejder, der fra 3. klasse fik ham ind som elev på Sct. Annæ Gymnasiums Sangskole, hvor han fik sin musikalske grundskoling og kunstneriske inspiration. Som barn legede Ole i fantasien med farver og skabte sin første musik, senere som moden komponist, fortsatte hans leg med toner – og som en musikkens H.C. Andersen skaber Ole Buck stadig eventyrlig musik for de eventyrlystne.