Musikere, som du kan opleve til Late Summer Festival 2020, vil snarest blive opdateret her….

 

Årets musikere til Late Summer Festival

Signe Asmussen, Sopran

Danske Signe Asmussen er kendt for at være en af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder. Hun blev i 2014 belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris og har gennem en årrække gjort sig bemærket for en utrættelig indsats for den nye kompositionsmusik.

Den Danske Klarinettrio
Tommaso Lonquich, klarinet; Jonathan Slaatto, cello; Martin Qvist Hansen, klaver

Den Danske Klarinettrio blev etableret i 2016 af tre af Skandinaviens førende kammermusikere, Tommaso Lonquich, klarinet, Jonathan Slaatto, Cello, og Martin Qvist Hansen, klaver. På kort tid har de skabt sig et navn, også internationalt, som et ensemble helt udenom det sædvanlige: New York Times var fuld af begejstring for deres medrivende spil og flere komponister har allerede komponeret for de tre, som også går nye veje indenfor improvisationens verden.

Duo Ventus
Michaela Hansen, fløjte; Louise Anine Henriksen, klarinet

En fløjte og en klarinet? Vore fordomme tilsiger at det KAN da bare ikke være særlig spændende, alene repertoiret…
Vent til du møder Duo Ventus – de to musikere rydder alle fordomme af vejen! Her opleves alt på nyt, med nye ører og nye øjne bliver vi fascineret af den ungdommelige duo, som har modtaget priser fra hele verden takket være deres evne til sammen at musikere helt ud over scenekanten. Glæd jer til Mozart, Stravinsky og Poulenc.
Duo Ventus består af Michaela Hansen, fløjte og Louise Anine Mogensen, klarinet – som nu begge studerer ved solistklassen på det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Kyoko Hashimoto, klaver

Kyoko Hashimoto turnerer som solist i hele verden (hun spillede i mere end 30 lande) og er en af sin generations fineste kammermusikere. Hun har jævnligt været at finde på de store podier som Concertgebouw, Wigmore Hall, Carnegie Hall og Lincoln Center og hun er regelmæssigt gæst ved kammermusik festivaler som Kuhmo, Prague Spring, Lockenhaus og Pacific Music Festival. Hun har nu været professor ved McGill University, Montreal i flere år – og har desuden i de sidste 15 år været leder for International Music Workshop and Festival, Schloss Kirchberg an der Jagst, Tyskland.

Kv.Arken
Annika Jessen
, klarinet; Elina Nygren, viola; Anna Thorstensson, cello

Kv.Arken, har fået sit navn efter det kvarter i Malmø hvor musikerne færdes og bor. Deres spil er medrivende klezmermusik med nerve og fokus, og de nykomponerede melodier har intensitet og drive, en jazz beslægtet og eksperimenterende åbenbaring! Kv.Arken blev grundlagt i 2017 og består af Annika Jessen, klarinet, Elina Nygren, viola og Anna Thorstensson, Cello.

Bjarke Mogensen, accordeon

Det er for os en ganske særlig glæde at kunne præsentere accordeonisten Bjarke Mogensen, ved dette års Late Summer Festival. Denne unge musiker (født 1985 på Bornholm) har alt det som kendetegner en sand solist… På forbløffende vis er han forbundet med sit instrument, som han behersker til fuldkommenhed og med en uendelig liste af priser og udmærkelser, nationale som internationale, som belægger dette. Men vigtigere er, hans musikalske originalitet og hans ideer har ført til at han – som Michala Petri – allerede nu har haft afgørende indflydelse på accordeonets betydning på koncertpodierne. Dertil er han også som medlem af sit ensemble KOTTOS en fremragende kammermusiker.

Michala Petri, blokfløjter

Michala Petri blev i 2019 udnævnt til årets P2 musiker, bare en af mange priser og udmærkelser i løbet af en lang karriere. Michala Petri har gennem næsten 50 år sat sit præg på den danske og internationale musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner.

Hør P2 udsendelsen ‘For musikkens skyld’ med Michala Petri lige her.

Anette Slaatto, viola

Unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse.
Medvirkende på CD’er som The Secret Melody, The Planets og Axel Borup Jørgensens Viola Works – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter.
Fra 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival og Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto, som hun har fem børn med.

Jonathan Slaatto, cello

Den fremragende kammermusiker Jonathan Slaatto vandt med Trio Ondine top priser ved store konkurrencer som ARD i München, Melbourne International Music Competition, Joseph Haydn Wettbewerb, Wien, og London Parkhouse Award.
Siden 2002 medlem af det internationalt succesrige Ensemble MidtVest og for tre år siden grundlægger af Den Danske Klarinettrio.
Udover en omfangsrig klassisk CD-produktion, har Jonathan Slaatto indspillet en improvisations CD sammen med den betydelige danske jazzpianist Carsten Dahl, som nyligt blev udgivet på vinyl.

Helge Slaatto, violin

I 25 år professor ved Musikhøjskolen I Münster, nu MGK København. Koncerter og master classes i flere lande.
Hans elever har vundet priser ved betydelige konkurrencer som bl.a. Øresunds Solist, Joachim konkurrencen i Hannover og Queen Elisabeth konkurrencen I Bruxelles. 
Flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke. Mere end 50 værker blev komponeret for de to. (Preis der Deutschen Schallplattenkritik). Deres sidste duo CD, ”Ars Nova- New Music” (NEOS) med værker af Machaut, Vitry og von Schweinitz fik af det ansete tyske “Musiktexte” ord som “berückend schön…“ med på vejen.

Sunleif Rasmussen, festivalkomponist

Sunleif Rasmussen blev født 1961 på Færøerne og er på alle måder en stærk repræsentant for sit hjemlands kultur. Naturen, havets allesteds nærværende præsens, det permanent skiftende vejr – og folkemusikken, enkle sange og danse af stor skønhed, som fortsat lever og plejes på Færøerne – alt dette har spillet en afgørende rolle for Sunleif Rasmussens udvikling.
Også jazzen (han har en fortid som jazzpianist) og studierne med betydelige komponister som Ib Nørholm og Iver Frounberg har sat sine tydelige spor.

Men først og fremmest er Sunleif Rasmussen en dybt original kunstner som har fundet sit eget umiskendelige tonesprog, en grund til at han i 2002 ble tildelt Nordisk Råds Musikpris, den største ære som nogensinde er blevet tildelt en komponist fra Færøerne.