Musikere 2023

Vi arbejder på sammensætningen af spændende musikere for Late Summer Festival 2024.

Anne Mette Stæhr​

KLAVER

Siden Anne Mette Stæhr optrådte ved LSF for første gang i 2014, har hun videre befæstet sit ry som en af landets førende kammermusikere – i særdeleshed i sammenhæng med vokalmusik. Hun er usædvanlig alsidig, arbejder både som solist og kammermusiker med de danske symfoniorkestre og kammerensembler. Hendes CD-indspilninger har fået glimrende anmeldelser, bl.a. en internationalt anerkendt indspilning af alle Sofia Gubaidulinas værker for solo klaver. Anne Mette er ansat som adjunkt ved Syddansk Musikkonservatorium i klaver som hovedfag, kammermusik og akkompagnement.”

Frank Reinecke

KONTRABAS

Spektakulær tysk kontrabassist og førende ekspert indenfor mikrotonal musik. Med en start som violinist allerede som 5-årig, hvorefter han senere begyndte at spille kontrabas, kan man roligt sige at Frank har mange års erfaring bag sig. Han har flere solo CD’er for kontrabas, men er også lige fortrolig med klassisk og gammel musik. Medlem af Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og flere års duo samarbejde med Helge Slaatto.

Jonathan Slaatto

cello

Jonathan er prisvinder af konkurrencer som ARD München, Melbourne International Music Competition og Joseph Haydn Wettbewerb Wien. Han optræder jævnligt som kammermusiker i Danmark, Europa og USA, og har optrådt som solist med bl.a. BBC Scottish Sym.Orch og DR SymfoniOrkestret – og har derudover givet masterclass ved Lake District Festival i England og undervist i kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Medlem af Ensemble MidtVest, Trio Ondine og Den Danske Klarinettrio.

Majeed Qadianie

TRADITIONELLE PERSISKE INSTRUMENTER: TAR & SETAR

Betydelig musiker og kendt som en fremragende fortolker af gammel persisk musik på de traditionelle instrumenter tar og setar, med afsluttende examen i Teheran. Majeed og sin familie har længe været i opposition til præstestyret i Iran, hvor han blev født – i dag er han leder af Instituttet for Vest-Østlig Musik i Berlin, hvor han har har været bosat siden han flygtede fra Iran, da forholdene gjorde det umuligt at forblive i hjemlandet.

Martin Qvist Hansen

KLAVER

Martin har været medlem af Ensemble MidtVest siden 2002 – og gav ved Late Summer Festival 2019 en mindeværdig koncert sammen med Den Danske Klarinettrio. Med Trio Ondine har han desuden modtaget et utal af nationale og internationale priser. Udstrakt koncertvirksomhed i Europa og USA, hvor han optrådte i de mest betydningsfulde koncertsale fra Konzerthaus Berlin til Carnegie Hall. Han underviser desuden ved Det Jyske Musikkonservatorium i klaver og kammermusik.

Michael Nielen

KLAVER

Michael Nielsen er uddannet pianist ved konservatorierne i Köln og Düs- seldorf. Han har spillet solo- og ensemblekoncerter i flere eurpæiske lande og medvirket på flere radio- og CD-indspilninger. Han arbejder med elek- tronisk musik og lydinstallationer og holder foredrag om forskellige emner indenfor moderne kompositionsmusik. Michael har også en aktiv karriere som billedkunstner og har siden 2010 været forstander på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Nicolas Dautricourt

VIOLIN

Nicolas Dautricourt er en anerkendt fransk violinist, født i 1977 i Épinal, Frankrig. Han studerede ved Conservatoire National Supérieur de Musique i Paris hos blandt andre Gérard Poulet og Jean-Jacques Kantorow. Han har vundet flere internationale violin konkurrencer og optræder regelmæssigt som solist med førende orkestre som Berliner Symphoniker, Orchestre National de France og Tokyo Philharmonic Orchestra. Niclas er en efterspurgt kammermusiker og har spillet med musikere som pianisterne Itamar Golan og Frank Braley og cellisten Gautier Capuçon.

Nina Malinovski

FORFATTER

Nina Malinowski er en anerkendt dansk forfatter, og er kendt for sit omfattende forfatterskab, der inkluderer flere romaner, noveller samt digtsamlinger. Hendes værker skildrer menneskets komplekse følelsesliv og hverdag på en intim og nærværende måde med hendes klare og præcise sprogbrug. Hun debute- rede i 1978 med digtsamlingen ’Jeg er gået ned ad en gang’, og hendes roman ’Fars pige’ blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Nina har modtaget flere betydelige priser og udmærkelser, og hendes værker er kendt for deres poetiske skønhed og indfølende beskrivelse af menneskelige relationer.

Sanna Ripatti

BRATSCH

Sanna Ripatti har været en del af Ensemble Midt Vest siden startopstillingen i 2002. Hun studerede bratsch i Saarbrücken, Tyskland, hos Diemut Poppen, i Edsberg, Sverige, hos Björn Sjögren, og i Lahti, Finland, hos Arvo Haasma. Sin inspiration og viden om kammermusik har hun hentet hos bl.a. Eduard Brunner, Ferenc Rados og Tim Frederiksen. Sanna har modtaget diverse priser og nomineringer med Ensemble MidtVest og Kroger Kvartetten – og udover at spille bratsch brænder hun desuden for at formidle den klassiske musik til nye publikummer.

Kv. Arken

ANNIKA JESSEN, KLARINET · ELINA NYGREN, VIOLA · ANNA THORSTENSSON, CELLO

Trioen Kv.Arken, som blev grundlagt i 2017, opkaldt efter det kvarter i Malmø hvor musikerne færdes og bor, består af Annika Jessen, klarinet, Elina Nygren, bratsch og Anna Thorstensson, cello. De tre svenske musikere har tidligere spillet ved Late Summer Festival – hvor de har formået at inddrage publikum ved at spille helt ud over scenekanten, og det er os en glæde at kunne præsentere dem endnu en gang. Deres spil er medrivende nordisk klezmermusik med nerve og fokus, og de nykomponerede melodier har intensitet og drive.

CasalKvartet

FELIX FROSCHHAMMER, VIOLIN · RACHEL SPÄTH, VIOLIN · MARKUS FLECK, VIOLA · SE- BASTIAN BRAUN, VIOLONCELLO

Den schweiziske strygekvartet CasalKvartet blev grundlagt i 1996 og har spillet næsten 2000 koncerter siden da. De har samarbejdet med en lang række kendte musikere og har vundet flere priser for deres arbejde, herunder tre ECHO KLASSIK-priser. Quartetten spiller musik fra en bred vifte af genrer og har også været aktive i projekter for unge mennesker. I 2021 modtog de en European Music Award for deres fremragende kon- certprogrammering, og i 2022/23 er de et støttet ensemble under det tys- ke regeringsprogram “NEUSTART KULTUR”.

Nightingale String Quartet

GUNVOR SIHM, VIOLIN · JOSEPHINE DALSGAARD, VIOLIN · MARIE LOUISE BROHOLT JENSEN, VIOLA · LOUISA SCHWAB, CELLO

Den danske kvartet har base i København og består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Kvartetten er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor professor Tim Frederiksen siden kvartettens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor. De har vun- det adskillige nationale og internationale kammermusikkonkurrencer, og i 2014 blev kvartetten – som det første ensemble nogensinde – tildelt Gramophones ‘Young Artist of the Year Award’.

Anette & Helge Slaatto

VIOLA / VIOLIN & KUNSTNERISK LEDER AF LATE SUMMER FESTIVAL

Anette er en unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse. Medvirkende på CD’er som ’The Secret Melody’, ’The Planets’ og Axel Borup Jørgensens ’Viola Works’ – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter. Siden 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto.

Udover sit store engegement, og uvurderlige erfaring, fra et liv dedekeret til den klassiske musik, bringer Anette en helt unik og ydmyg stemning med sig, når hun som kunstnerisk leder tager den klassiske musik med sig ud til Vest- kysten ved Late Summer Festival i Hvide Sande.

Helge har været professor ved Musikhøjskolen I Münster i 25 år – og nu MGK København. Med koncerter og masterclasses i Europa og USA. Flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke – mere end 50 værker et blevet komponeret for de to (Preis der Deutschen Schallplattenkritik). Helges sidste CD ’Nordic Songs and Romances’ med Anne Mette Stæhr blev anmelderrost med blandt andet 5 stjerner i Kristeligt Dagblad.

Der er ingen tvivl om, at Helges mangeårige arbejde med musikere fra hele verden har skabt et bånd mellem begge parter, hvilket tydeligt ses når de rejser til Hvide Sande for at være en del af Helge og Anettes mission – at bringe klassisk musik helt ud i uvante rammer – på den jyske Vestkyst.

Kom og oplev Late Summer Festival 2023, hvor musikken skaber forbindelse mellem mennesker og bærer et budskab om fred og håb for fremtiden.