Musikere til Late Summer Festival 2020

Ylva Larsdotter, violin

Et af Sveriges mest spændende unge talenter som trods sin unge alder har vundet en række priser og markeret sig både nationalt og internationalt. Hun har samarbejdet med førende skandinaviske musikere som Torleif Thedéen, Pekka Kuusisto og Bengt Forsberg, og er medlem af Svenska Kammarsolister. Ylva leverede en af de mest opsigtsvækkende koncerter under Late Summer Festival 2018, hvor hun imponerede alle med Svensk Folkemusik.

Helge Slaatto, violin

I 25 år professor ved Musikhøjskolen I Münster og nu MGK København – med koncerter og masterclasses i flere lande. Helges elever har vundet priser ved betydningsfulde konkurrencer som Øresunds Solist, Joachim konkurrencen i Hannover og Queen Elisabeth konkurrencen I Bruxelles. Han har flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke – med mere end 50 værker, som er blevet komponeret for de to.

Anette Slaatto, viola

Unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse. Medvirkende på CD’er som The Secret Melody, The Planets og Axel Borup Jørgensens Viola Works – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter. Siden 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto, som hun har fem børn med.

Bjarke Mogensen, accordeon

Denne unge musiker har alt det som kendetegner en sand solist. På forbløffende vis er han forbundet med sit
instrument, som han behersker til fuldkommenhed.
En uendelig liste af priser og udmærkelser, nationale som
internationale, belægger dette. Men vigtigere er Bjarkes musikalske originalitet og hans ideer, som har ført til at han allerede nu har haft afgørende indflydelse på accordeonets betydning på koncertpodierne. Besøg hans hjemmeside her.

Jonathan Slaatto, cello

Den fremragende kammermusiker Jonathan Slaatto vandt med Trio Ondine top priser ved store konkurrencer som ARD i München, Melbourne International Music Competition, Joseph Haydn Wettbewerb, Wien, og London Parkhouse Award. Udover en omfangsrig klassisk CD-produktion – fremfor alt med Ensemble MidtVest, hvor han er fast medlem, har Jonathan Slaatto indspillet en improvisations-CD sammen med den betydelige danske jazzpianist Carsten Dahl, som blev udgivet på vinyl og fik glimrende anmeldelser.

Frank Reinecke, kontrabas

Spektakulær tysk kontrabassist og førende ekspert indenfor mikrotonal musik. Med en start som violinist
allerede som 5-årig, hvorefter han senere begyndte at spille kontrabas, kan man roligt sige at Frank har mange års erfaring bag sig. Han har flere solo CD’er for kontrabas, men er også lige fortrolig med klassisk og gammel musik. Medlem af Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og flere års duo samarbejde med Helge Slaatto.

Einar Steen-Nøkleberg, klaver

Den norske pianist har en international karriere, som rækker over hele fem årtier. Allerede som 31-årig var han professor ved Staatliche Hochschule für Musik i Hannover – hvilket gjorde ham til den yngste professor i Tyskland i 1975. Einar har spillet koncerter og holdt masterclasses i en lang række lande, derudover har han også være dommer ved mange internationale klaverkonkurrencer. Han har udgivet mere end 50 LP- og CD- indspilninger, og modtaget en hel række priser og udmærkelser, og han er ridder af St. Olav, første klasse.

casalQuartett Zürich, violin · viola · cello

Består af violinisterne Felix Froschhammer og Rachel Späth, bratschisten Markus Fleck og cellisten Andreas Fleck. En af de absolut førende strygekvartetter i Schweiz med over 1.700 koncerter verden over, og vinder af flere priser – heriblandt ECHO KLASSIK prisen. Kvartetten har spillet koncerter på højeste niveau med Martha Argerich, Sol Gabetta, Nicolaj Znaider m.fl. – og de vender nu tilbage til Hvide Sande efter en række fantastiske koncerter under festivalen i 2018. Besøg deres hjemmeside her.

Kv.Arken, klarinet · viola · cello

Trioen Kv.Arken, som blev grundlagt i 2017, har fået sit navn efter det kvarter i Malmø hvor musikerne færdes og bor, og trioen består af Annika Jessen, klarinet, Elina Nygren, viola og Anna Thorstensson, Cello. De tre svenske musikere besøgte Late Summer Festival sidste år – hvor de inddrog publiukum ved sine koncerter ved at spille helt ud over scenekanten. Deres spil er medrivende nordisk klezmermusik med nerve og fokus, og de nykomponerede melodier har intensitet og drive. Besøg deres hjemmeside her.

· Program · / · Billetter ·