… Vi arbejder på at aftale med en række spændende musikere om deltagelse ved Late Summer Festival – og offentliggørelse hurtigst muligt.
Hold dig løbende opdateret her, eller via vores Facebook side.

Anne Mette Stæhr

– klaver og cembalo

Siden Anne Mette Stæhr optrådte ved LSF for første gang i 2014, har hun videre befæstet sit ry som en af landets førende kammermusikere – i særdeleshed i sammenhæng med vokalmusik. Hun er usædvanlig alsidig, arbejder både som solist og kammermusiker med de danske symfoniorkestre og kammerensembler. Hendes CD-indspilninger har fået glimrende anmeldelser, bl.a. en internationalt anerkendt indspilning af alle Sofia Gubaidulinas værker for solo klaver. Senest har Anne Mette udgivet en anmelderrost CD med Nordiske sange & Romancer for violin og klaver med Helge Slaatto.

Bogdan Bozovic

– violin

Vi er utrolig spændte på at byde velkommen til den serbiske violinist Bogdan Bozovic, medlem af Esbjerg Ensemblet, ved årets festival. Den talentfulde violinist har siden 2016 været første koncertmester i Stuttgart Kammerorkester, og han har deltaget i et utal af tournéer med ensembler i hele Europa, Amerika og Asien – med optrædender på mange af de mest betydningsfylde koncertsteder. Bogdan har givet en række internationale masterclasses og har også fungeret som lærer ved kammermusik seminar MusicWorks i West Sussex/England.

Charlotte Norholt

– fløjte

Charlotte Norholt har været solofløjtenist i det internationale Ensemble MidtVest siden 2006 – og har med ensemblet optrådt på førende musikfestivaler i hele verden. Hun har derudover optrådt i nogle af de vigtigste koncertsale som f.eks Carnegie Hall i New York, King’s Place i London og Walter Hall i Toronto. Hun kan vise til en række CD indspilninger og hendes indspilning af ’Tågen letter’ er en af de mest spillede overhovedet.

Frank Reinecke

– kontrabas

Spektakulær tysk kontrabassist og førende ekspert indenfor mikrotonal musik. Med en start som violinist allerede som 5-årig, hvorefter han senere begyndte at spille kontrabas, kan man roligt sige at Frank har mange års erfaring bag sig. Han har flere solo CD’er for kontrabas, men er også lige fortrolig med klassisk og gammel musik. Medlem af Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og flere års duo samarbejde med Helge Slaatto.

Jonathan Slaatto

– cello

Jonathan er prisvinder af konkurrencer som ARD München, Melbourne International Music Competition og Joseph Haydn Wettbewerb Wien. Han optræder jævnligt som kammermusiker i Danmark, Europa og USA, og har optrådt som solist med bl.a. BBC Scottish Sym.Orch og DR SymfoniOrkestret – og har derudover givet masterclass ved Lake District Festival i England og undervist i kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Medlem af Ensemble MidtVest, Trio Ondine og Den Danske Klarinettrio.

Martin Qvist Hansen

– klaver

Martin har været medlem af Ensemble MidtVest siden 2002 – og gav ved Late Summer Festival 2019 en mindeværdig koncert sammen med Den Danske Klarinettrio. Med Trio Ondine har han desuden modtaget et utal af nationale og internationale priser. Udstrakt koncertvirksomhed i Europa og USA, hvor han optrådte i de mest betydningsfulde koncertsale fra Konzerthaus Berlin til Carnegie Hall. Han underviser desuden ved Det Jyske Musikkonservatorium i klaver og kammermusik.

Michala Petri

– blokfløjter

Michala Petri blev i 2019 udnævnt til årets P2 musiker, bare en af mange priser og udmærkelser i løbet af en lang karriere. Michala Petri har gennem næsten 50 år sat sit præg på den danske og internationale musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner.

Signe Asmussen

– sopran

Danske Signe Asmussen er kendt for at være en af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder. Hun blev i 2014 belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris og har gennem en årrække gjort sig bemærket for en utrættelig indsats for den nye kompositionsmusik. Vi er glade for at kunne byde velkommen til Signe endnu engang, blandt andet med Per Nørgård stemningsfulde ’Vintersalme’, som hun lige har indspillet for Dacapo.

Tine Rehling

– harpe

Tine Rehling er førende på sit område, hvor hun arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe, og samarbejder med flere danske samt internationale komponister. Hendes indspilning af Per Nørgårds samlede værker for harpe solo blev i 2006 udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International. Hun dyrker også flamencoen, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik. Tine har modtaget flere priser og udmærkelser.

Den Danske Klarinettrio

– Tommaso Lonquich, klarinet · Jonathan Slaatto, cello · Martin Qvist Hansen, klaver

Den Danske Klarinettrio blev etableret i 2016 af tre af Skandinaviens førende kammermusikere, Tommaso Lonquich, klarinet, Jonathan Slaatto, Cello, og Martin Qvist Hansen, klaver. På kort tid har de skabt sig et navn, også internationalt, som et ensemble helt udenom det sædvanlige: New York Times var fuld af begejstring for deres medrivende spil og flere komponister har allerede komponeret for de tre, som også går nye veje indenfor improvisationens verden.

Kv.Arken

– Annika Jessen, klarinet · Elina Nygren, viola · Anna Thorstensson, cello

Trioen Kv.Arken, som blev grundlagt i 2017, har fået sit navn efter det kvarter i Malmø hvor musikerne færdes og bor, og trioen består af Annika Jessen, klarinet, Elina Nygren, viola og Anna Thorstensson, cello. De tre svenske musikere har spillet Late Summer Festival de seneste to år – hvor de inddrog publiukum ved sine koncerter ved at spille helt ud over scenekanten. Deres spil er medrivende nordisk klezmermusik med nerve og fokus, og de nykomponerede melodier har intensitet og drive.

Trio Ondine

– Erik Heide, violin · Jonathan Slaatto, cello · Martin Qvist Hansen, klaver

Det er en speciel glæde i år at kunne byde velkommen til Trio Ondine, som efter en forrygende karrierestart med en lang serie 1. priser ved flere internationale konkurrencer, i 2005-2006 modtog den ærefulde titel som BBC New Generation Artists. Efter en længere pause, ikke mindst fordi hver af de tre musikere har haft så mange andre engagementer i skandinavisk musikliv, genoptager de nu deres samspil – til glæde for mange.

Anette Slaatto

– viola & kunstnerisk leder af Late Summer Festival

Anette er en unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse. Medvirkende på CD’er som ’The Secret Melody’, ’The Planets’ og Axel Borup Jørgensens ’Viola Works’ – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter. Siden 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto.

Helge Slaatto

– violin & kunstnerisk leder af Late Summer Festival

I 25 år professor ved Musikhøjskolen I Münster, nu MGK København, – med koncerter og masterclasses i Europa og USA. Flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke – mere end 50 værker et blevet komponeret for de to (Preis der Deutschen Schallplattenkritik). Helges sidste CD ’Nordic Songs and Romances’ med Anne Mette Stæhr blev anmelderrost med blandt andet 5 stjerner i Kristeligt Dagblad.

Cecilie Ore

– komponist

Cecilie Ore er en af Norges mest spændende komponister, som i en årrække har sat sit præg på både Norsk og internationalt musikliv. Førende ensembler i hele Europa og USA har bestilt værker hos hende, og hun har modtaget flere betydelige priser både i sit hjemland såvel som i udlandet. Som moderne komponist er Cecilie Ore i tiltagende grad optaget af fundamentale menneskelige problemstillinger som tid, dødsstraf og frihed.

Ole Buck

– komponist

Ole Buck voksede op i Sydhavnen tæt ved Musikbyen i København. Hans musikalske talent blev tidligt opdaget gennem en talentspejder, der fra 3. klasse fik ham ind som elev på Sct. Annæ Gymnasiums Sangskole, hvor han fik sin musikalske grundskoling og kunstneriske inspiration. Som barn legede Ole i fantasien med farver og skabte sin første musik, senere som moden komponist, fortsatte hans leg med toner – og som en musikkens H.C. Andersen skaber Ole Buck stadig eventyrlig musik for de eventyrlystne.

Rachel Yatzkan

– komponist

Rachel Yatzkan er en af sidste års helt store overraskelser er opvokset i Jerusalem – med forældre som har rødder i hhv. Persien og Bulgarien. Det forklarer måske den understrøm af sydøsteuropæisk og mellemøstlig folkemusik, som præger hendes musik. Hun har siden 2001 undervist og komponeret i Danmark, hvor hun også er blevet prisbelønnet for sin musik. Rachel koncerterer i øvrigt også som saxofonist og sanger.